Stukadoren

Buiten stucwerk opties

Er zijn meerdere opties voor het laten afwerken van uw muren en plafonds.Dit geld ook als u besluit een buitenmuur te laten stucen. We zullen u de 3 meest voorkomende stucsoorten laten zien:

Fijn schuurwerk
Spachtelputz
Pleisterwerk

Buiten stucwerk geeft niet alleen een fraaie uitstraling de woning is beter geïsoleerd en beschermt tegen slechte weersinvloeden. Ook vocht doorslag van u gevel zal het stucen van uw buitenmuren grotendeels tegen houden.

Pleisterwerk buiten

Pleisterwerk is een gladde cement gebonden stuclaag op de buitenmuur van uw woning. Buiten stucwerk moet ten alle tijden cement gebonden wezen. Cement is een product wat goed tegen vocht kan en niet verzeept. Een pleisterlaag die word aangebracht zal na zijn uitharding eventueel nog kunnen worden afgedicht met een buiten muurverf.

Schuurwerk buiten

Als u een afwerking wilt kiezen die in een keer klaar is is schuurwerk de juiste keuze. Een laag schuurwerk varieert van 3 mm dikte tot aan 1 cm dikte. Als de laag is aangebracht word deze door de stukadoor afgeschuurd met een schuurspons zodat er een licht vlammen effect ontstaat. Schuurwerk is een waterafstotende pleister die een leuke uitstraling creëert aan uw huis.

Versteviging tegen scheuren.

Ook scheurt een buitengevel natuurlijk. Als er scheuren in de gevel worden aangetroffen zal er gaas aangebracht moeten worden. Wagenings gaas wordt ingebed tussen 2 lagen stucwerk. Op het moment dat er spanning op het stucwerk komt te staan zal het gaas zo goed als alles bij elkaar houden. Mocht het dan toch gaan scheuren dan is gevelisolatie het laatste red middel.

Buitengevelisolatie buitenmuur

Gevelisolatie

Het isoleren van u gevel scheelt u niet alleen op de stookkosten maar ook zal het het geluid van buiten dempen. Gevelisolatie zijn kunststof platen die gelijmt worden op de gevel van uw woning. De platen zijn beschikbaar in alle soorten en maten van 1 cm dikte tot wel 8 cm dikte.Na het plakken van de gevel platen zal er ook hier wapenings- gaas moeten worden geplaatst voordat de eindafwerking laag kan worden aangebracht.

Spachtelputz buiten

Spachtelputz kan zowel binnen als buiten gebruikt worden zolang men maar een buitenkwaliteit gebruikt. Uw buitenmuur stucen met spachtelputz is een optie waar u lang plezier van zult hebben. De putz is kras en stootvast en is makkelijk schoon te houden met een hogedrukreiniger.

Vergunning nodig of niet?

Een buitenmuur stucen is een snelle en simpele oplossing om uw huis op te laten knappen. Als u uw huis wilt laten opkappen door middel van het stucen van u buitengevel zal u even goed moeten gaan informeren bij de gemeente of u hier geen vergunning voor nodig heeft.Met het stukadoren aan de buitenkant van uw woning verandert u het aanzicht en dat is iets waar de gemeente erg op let! Mocht u uw gevel in de oude staat terug willen brengen dan hoeft u geen vergunning aan te vragen.

Binnenshuis laten stucen

Nu we het hebben gehad over het stukadoren buiten kunnen wij ook genoeg vertellen over binnenshuis stukadoren.Hier geven wij wat voorbeelden van paginas die alle te maken hebben met het afwerken van uw woning aan de binnen kant van wanden tot aan plafonds.

Als u pressies wilt weten wat de kosten zijn voor het stuken van u buitengevel kunt u geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aanvragen.