Spackspuiten

Spackspuiten

Wilt u een mooie afwerking voor uw muren en plafond, maar tegelijk de kosten laag houden?
Kies dan voor spackspuitwerk.
Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk. Een nieuwe fiets, een laptop die aan vervanging toe is en een mooie vakantie die in de planning staat. Het laten spackspuiten van uw muren of plafond is waarschijnlijk niet de enige uitgave die u in het vooruitzicht heeft. Met spackspuitwerk bent u al voordelig uit, maar wilt u nog meer besparen op de prijs? Besteedt de klus dan niet uit aan de eerste stucadoor die u tegenkomt, maar vergelijk eerst de prijzen van een handvol stucadoors bij u in de buurt. De prijzen die stucadoors rekenen kunnen namelijk flink uiteenlopen. Door meerdere offertes aan te vragen vergelijkt u de verschillende stucadoors op prijs en kwaliteit, zodat u zeker weet dat u profiteert van het beste resultaat tegen de scherpste prijs. Het verspillen van uw kostbare tijd aan het bellen van alle stucadoorsbedrijven bij u in de buurt is niet nodig

Wat is spackspuiten?

Het is ook belangrijk om te weten wat spackspuiten precies is. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u de komende jaren volop gaat genieten van uw prachtig afgewerkte muren of plafond. Tijdens het spackspuiten brengt de stucadoor een pleisterlaag onder hoge druk aan op uw muren of plafond. Dit doen wij met behulp van een spuitmachine. Het spackspuitwerk wordt in 2 lagen aangebracht:

  • De meslaag: Met deze laag wordt uw muur of plafond egaal gemaakt. Kleine gaatjes en oneffenheden worden weggewerkt.
  • De afkorrellaag: Deze laag dient als afwerking en bepaalt de structuur van het spuitwerk.

Laat u uw muren of plafond spackspuiten, dan bepaalt u zelf de uitstraling van het spackspuitwerk. Spack is van nature een gladde pasta, maar zorgt desondanks voor een korrelstructuur op uw wanden of plafond. Dit komt door de compressor en de spuitmachine die het stucadoorsbedrijf gebruikt. U kiest zelf de dikte van de korrel. Houdt u van een basic muur? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrelstructuur. Wilt u uw muren juist meer op de voorgrond hebben? Laat uw muur dan spackspuiten in een mooie kleur en kies voor een grove structuur. Iedere denkbare kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Maak de muur de blikvanger in uw moderne interieur door te kiezen voor een felrode kleur of ga voor een romantische sfeer met een stijlvolle pasteltint.